de loeff de loeff 2

Misschien ben je er wel eens langs gefietst op weg naar de stad: Atelier De Loeff in de Loeff Berchmakerstraat 12, een zijstraatje tussen de Neude en de Breedstraat. Ze verkopen er handgemaakte kaarsen en leuke hebbedingetjes.

Bij Atelier De Loeff zijn alle producten handgemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Onder professionele begeleiding dompelen zij de kaarsen en maken ze allerlei producten van papier-maché, die vervolgens in de winkel worden verkocht. Oude ambachten van Utrechtse bodem dus. Het atelier is onderdeel van Reinaerde, een zorgorganisatie uit de regio die werk en dagbesteding op maat biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Atelier De Loeff is een zogenaamd ‘open atelier’ waar je met eigen ogen kunt zien hoe kaarsen en andere producten worden gemaakt. Al voor je naar binnen gaat schijnt de kleurenpracht van de artikelen je tegemoet: handgemaakte kaarsen, schalen, spiegellijsten, tassen, zeepjes, en nog veel meer. Je kunt bij Atelier De Loeff ook producten op maat laten maken voor bijvoorbeeld een relatiegeschenk, een kerstpakket of een verjaardag.

Atelier De Loeff ligt net iets buiten de toeristische route. Toch is het zeker de moeite waard om eens naar binnen te stappen in dit bijzondere atelier. De winkel is elke werkdag open van 9.30 uur tot 15.30 uur en ook elke eerste zaterdag van de maand.

Kijk voor meer informatie op http://www.atelierdeloeff.nl/