BGF-10Een fiets kun je overal in de stad kopen: in dure fietswinkels met de nieuwste modellen racefietsen en stadsfietsen, en in de tweedehands fietswinkels die overal als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar wil je echt iets anders, dan is het tijd voor een bezoekje aan Bicycle Garage Frank.

Start-up

Bicycle Garage Frank is een echte start-up. Na twintig jaar in de ICT en vijftien jaar als zelfstandige te hebben gewerkt, besloot Frank de Klerk in januari 2014 dat het tijd was voor een nieuwe carrière. Vanuit de garage van zijn huis in de Utrechtse wijk Tuindorp begon hij fietsen te bouwen en te verkopen. Ook kun je bij de Bicycle Garage terecht voor een onderhoudsbeurt van je eigen stadsfiets, racefiets of mountainbike.

Custom-made

BGF-18Het bijzondere aan de fietsen van Frank is dat een groot deel van zijn collectie custom-made is, dus afgestemd op de wensen van de klant. Frank: ‘Voor mijn custom-made fietsen gebruik ik bestaande fietsframes die van een poedercoating worden voorzien. Vervolgens worden de fietsen opgebouwd met nieuwe onderdelen en worden er handgespaakte wielen in gezet.’ De levertijd van een zogenaamde El Garaje fiets is afhankelijk van de wensen van de klant. Als alle materialen op voorraad zijn dan kan de fiets de volgende dag klaar zijn. In enkele gevallen kan de levering wat langer duren: ‘Als een andere kleur gewenst is, of de klant een afwijkend fietsframe wil, dan kan de levertijd een tot twee weken zijn,’ aldus Frank.

Service en kwaliteit

BGF-23Volgens Frank zijn degenen die een fiets bij de Bicycle Garage kopen mensen die iets speciaals zoeken en graag goed geïnformeerd worden. ‘Mijn klanten zijn mensen die persoonlijk contact, service en kwaliteit belangrijk vinden.’ Klanten vinden hem met name via internet, maar ook via mond-tot-mond reclame. Ook wat betreft de toekomst en de groei van zijn bedrijf blijven service en goede kwaliteit een belangrijk speerpunt voor Frank. ‘Ik wil de mensen graag laten weten dat hier handwerk wordt geleverd en dat er mogelijkheden zijn om je nieuwe fiets te laten personaliseren.’

De Tour

Uiteraard is de komst van de Tour ook voor fietsliefhebber Frank een hoogtepunt. Hij heeft het geluk dat de Tour-caravaan direct langs zijn huis voorbij raast, dus wat dat betreft zit hij eerste rang. En daar wil hij zijn klanten ook van laten meeprofiteren: ‘Ik ga hen zeker uitnodigen om vanaf mijn balkon te komen kijken onder het genot van een hapje en een drankje.’

Geïnteresseerd in de prachtige custom-made fietsen van Frank? Check dan zijn website bicyclegaragefrank.nl.