Utrecht Made is hét makersnetwerk van de regio Utrecht. We behartigen de belangen van makers en ontwerpers uit de omgeving Utrecht door zowel de maakcultuur als lokale producten te promoten. Als lid van Utrecht Made profiteer je van kennisdeling en ben je welkom op de bijeenkomsten. Daarnaast krijg je een eigen makerspagina op de website met jouw achtergrondverhaal en bedrijfsinformatie. Het lidmaatschap wordt aangegaan per jaar, maar de kosten kunnen ook in termijnen voldaan worden.

Voor, door en over makers

Alle makers in de regio Utrecht kunnen lid worden van Utrecht Made. Of je nu designer, bierbrouwer, start-up, meubelmaker, leerbewerker, zeepzieder of kaasmaker bent, je kunt lid worden van Utrecht Made als je zelf (bijzondere) producten maakt in de regio. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn dat je producten ambachtelijk gemaakt zijn in omgeving Utrecht en/of van lokale materialen vervaardigd zijn en dat ze innovatief en duurzaam zijn. Na je aanmelding beoordelen wij je product aan de hand van ons manifest.

5 redenen om je bij Utrecht Made aan te sluiten

Samen sterker

Als Utrecht Made-lid ben je onderdeel van een regionaal netwerk van makers uit Utrecht stad en omgeving. Samen staan we sterker en samen hebben wij een luidere stem. Met makers uit allerlei vakgebieden zetten we samen een platform neer dat lokale makers, hun producten en de maakcultuur op de kaart zet en onder de aandacht brengt van overheden en organisaties.

Leer meer

Elk kwartaal komen wij samen om kennis te delen binnen een bepaald thema en om andere makers te ontmoeten. We proberen elkaar zoveel mogelijk bij te brengen en te ondersteunen waar nodig. Ook worden contact en kennisuitwisseling met andere makersplatforms in Nederland en daarbuiten waar mogelijk gestimuleerd, zoals bijvoorbeeld met HoutVanBreda en Made Here PDX uit Portland USA. Daarnaast werken we samen met andere partijen die kunnen bijdragen aan kennis op een bepaald gebied, zoals de Utrechtse Euro (je kunt bijvoorbeeld ook je lidmaatschap met dit betaalmiddel voldoen).

On- en offline zichtbaarheid

Alle leden van Utrecht Made zijn zichtbaar via hun eigen makerspagina op de website. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan evenementen die door het netwerk worden georganiseerd en te profiteren van promotieactiviteiten. Utrecht Made brengt regelmatig makers onderling, maar ook met externe partijen in contact voor samenwerkingen. Utrecht Made is ook actief op social media en heeft in totaal 11.000+ volgers.

Voor de maker

Samen met het netwerk zet Utrecht Made zich in om de belangen van de makers te behartigen door  de lokale maakcultuur actief te promoten en door contact te leggen met bedrijven en gemeentes. Door middel van de website en specifieke evenementen, zoals het Utrecht Made Zomerfestival of producten als het Utrechtpakket, zet het platform zich in voor een inzichtelijk overzicht van makers en producten.

Groei en ontwikkeling

Utrecht Made staat voor samenwerking. Onder dit label komen zeer uiteenlopende makers samen – ontwerpers en ambachtslieden, grotere, klassieke bedrijven en start-ups – en iedere maker heeft een eigen kracht en talent. Door al deze makers samen te brengen, kunnen wij van elkaar leren, elkaar steunen en komen interessante samenwerkingen tot stand, waardoor een mooie ontwikkeling ontstaat.

Lidmaatschap & kosten

Het lidmaatschap is voor alle leden €100,- per jaar, zo houden we het laagdrempelig. Nog geen tientje per maand dus, om je mede-makers te steunen en samen te werken!

Alle voordelen op een rijtje

Het netwerk Utrecht Made is er voor alle makers uit de regio! Wij zetten ons in om de lokale maakcultuur en economie te stimuleren, dus ook als je niet bij ons bent aangesloten. Wanneer je echter wél deelneemt aan het netwerk, profiteer je van een aantal voordelen:

Utrecht Made-leden Niet-leden
Producten in webshop
Vertegenwoordiging lokale maakcultuur
Deelname aan kwartaalbijeenkomsten
Voorrang op event aanmeldingen
Eten/drinken serveren tijdens het UMZF

Webshop

Om in aanmerking te komen om je producten te verkopen in de Utrecht Made Shop, hoef je geen lid te zijn. We gaan graag een gesprek met je aan over de mogelijkheden! Ben je echter wel lid van het netwerk, dan plaatsen we meer bedrijfsinformatie bij je product. De webshop is in het leven geroepen om de zichtbaarheid van lokale producten te vergroten en het makkelijker te maken om regionaal te winkelen. Daarnaast steunt de webshop het netwerk financieel, bijvoorbeeld bij het organiseren van evenementen. Let op: lid worden van Utrecht Made betekent dus dat je deelneemt aan een netwerk van ondernemers uit de lokale makerssector en staat niet garant voor groei in verkoop van je product door middel van de shop – wél een groei in zichtbaarheid en een sterke samenwerking.

Aanmelden

Heb je interesse in een lidmaatschap? Dat horen we graag! Via onderstaand formulier kun je je aanmelden. We bekijken elke inschrijving aan de hand van ons manifest.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
      Je kunt deze bestanden eventueel ook later nasturen.