Utrecht Made is hét makersnetwerk van de regio Utrecht. We behartigen de belangen van makers en ontwerpers uit de omgeving Utrecht door zowel de maakcultuur als individuele makers en hun producten te promoten. Als lid van Utrecht Made profiteer je van kennisdeling en ben je welkom op de bijeenkomsten. Daarnaast krijg je een eigen pagina op de website. Het lidmaatschap wordt aangegaan per jaar, maar de kosten kunnen ook in termijnen voldaan worden.

Voor, door en over makers

Alle makers in de regio Utrecht kunnen lid worden van Utrecht Made. Of je nu designer, bierbrouwer, start-up, meubelmaker, leerbewerker, zeepzieder of kaasmaker bent, je kunt lid worden van Utrecht Made als je zelf (bijzondere) producten maakt. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn dat je producten ambachtelijk gemaakt zijn in regio Utrecht en/of van lokale materialen vervaardigd zijn en dat ze innovatief en duurzaam zijn. Na je aanmelding beoordelen wij je product aan de hand van ons manifest.

5 redenen om je bij Utrecht Made aan te sluiten

Samen sterker

Als Utrecht Made-lid ben je onderdeel van een regionaal netwerk van makers uit Utrecht stad en omgeving. Samen staan we sterker en samen hebben wij een luidere stem. Met makers uit allerlei vakgebieden zetten we samen een platform neer dat lokale makers, hun producten en de maakcultuur op de kaart zet en onder de aandacht brengt van overheden en organisaties.

Leer meer

Elk kwartaal komen wij samen om kennis te delen binnen een bepaald thema en om andere makers te ontmoeten. We proberen elkaar zoveel mogelijk bij te brengen en te ondersteunen waar nodig. Ook worden contact en kennisuitwisseling met andere makersplatforms in Nederland en daarbuiten waar mogelijk gestimuleerd, zoals bijvoorbeeld met HoutVanBreda en Made Here PDX uit Portland USA. Daarnaast werken we samen met andere partijen die kunnen bijdragen aan kennis op een bepaald gebied, zoals de Utrechtse Euro (je kunt bijvoorbeeld ook je lidmaatschap met dit betaalmiddel voldoen).

On- en offline zichtbaarheid

Alle leden van Utrecht Made zijn zichtbaar via hun eigen informatiepagina op de website en via de Utrecht Made kanalen op social media (11.000+ volgers). Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan evenementen die door het netwerk worden georganiseerd en te profiteren van promotieactiviteiten. Utrecht Made brengt regelmatig makers onderling, maar ook met externe partijen in contact voor samenwerkingen.

Voor de maker

Samen met het netwerk zet Utrecht Made zich in om de belangen van de makers te behartigen door  de lokale maakcultuur actief te promoten en door contact te leggen met bedrijven en gemeentes. Door middel van de website en specifieke evenementen, zoals het Utrecht Made Zomerfestival of producten als het Utrechtpakket, zet het platform zich in voor een inzichtelijk overzicht van makers en producten.

Groei en ontwikkeling

Utrecht Made staat voor samenwerking. Onder dit label komen zeer uiteenlopende makers samen – ontwerpers en ambachtslieden, grote en klassieke bedrijven en start-ups – en iedere maker heeft een eigen kracht en talent. Door al deze makers samen te brengen, kunnen wij van elkaar leren, elkaar steunen en komen interessante samenwerkingen tot stand, waardoor een mooie ontwikkeling en wellicht een snellere bedrijfsgroei ontstaan.

Lidmaatschap & kosten

Het lidmaatschap is voor alle leden €100,- per jaar, zo houden we het laagdrempelig.

Aanmelden

Via onderstaand formulier laat je ons weten dat je lid wilt worden.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf.
    Je kunt deze bestanden eventueel ook later nasturen.