thumb_IMG_7301_1024 Het was een drukte van belang afgelopen weekend op het Janskerkhof. Behalve het Fontyn Wijnfestival dat buiten op het plein werd georganiseerd, was de Janskerk zaterdag toneel van de allereerste editie van Gat in de Markt. Het feit dat ook Utrechtse makers ruim vertegenwoordigd waren was voor ons een goede reden om  even binnen te lopen…

thumb_IMG_7299_1024Gat in de Markt biedt sociaal-duurzame ondernemers de kans zicht te presenteren aan het grote publiek. De Janskerk bleek daarvoor een geschikte locatie. De muzikale omlijsting zorgde voor net een beetje extra, dus hopelijk is dit ook bij nieuwe edities weer het geval. Van Utrechtse bodem waren de volgende ondernemers present: Custom Maid, Shakes on Wheels, Support Your Locals, Zeepenzo, SoSjaal, Oma’s United, Potjemet, Veer’s Beestenboel, Wendy de Rooy, Eet Mee!, Indie Bear, Studio Meyn, De IJsfiets en Vera Driessen.

De organisatie van Gat in de Markt was zeer tevreden over de drukbezochte pilot van de markt. Plan is om in de toekomst de markt vaker te organiseren, waarschijnlijk twee keer per jaar.

thumb_IMG_7300_1024De markt werd georganiseerd door Enactus Utrecht, een organisatie die wereldwijd studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven aan elkaar verbindt om op deze manier een betere en duurzamere wereld mogelijk te maken.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gat in de Markt of weten wanneer de volgende markt wordt georganiseerd, check dan even de website van Gat in de Markt.