Begin 2015 werd Made in 030 gelanceerd: een website waarop het beste aan lokale producten uit Utrecht worden verzameld. Initiatiefnemer is Joram Dees, die vanuit zijn voorliefde voor ‘lokaal’ op het idee kwam Utrechtse streekproducten samen te brengen op een platform.

In ruim een jaar is het succes van dit concept gebleken; naast de website werd een webshop geopend, een markt georganiseerd en is verkooppunt SPOT geopend.

Ambacht gaat breder dan de stad

Het doel van Made in 030 is het onder de aandacht brengen van Utrechtse makers. Maar ‘Made in 030’ bleek iets té lokaal. “Buiten de stad – in de provincie Utrecht – worden ook geweldige, duurzame en innovatieve producten gemaakt. En voor buitenlandse bezoekers van Utrecht zegt ‘030’ weinig. Daarom kiezen wij voor een nieuwe naam die iets breder aanspreekt: Utrecht Made” aldus Dees.

Utrecht Made

De naamsverandering van het productenplatform is het begin van een aantal grote plannen dit jaar. “We gaan weer een markt organiseren,” vertelt Dees. “Ook willen we ons nog meer gaan inzetten voor de Utrechtse maker, want we vinden het verhaal achter hun producten nog altijd het belangrijkst. Dit doen we onder andere via een lidmaatschap en bijeenkomsten voor makers”.

Internationaal

De nieuwe naam spreekt internationaal ook breder aan. De vele bezoekers van Utrecht kunnen hierdoor makkelijk kennis maken met lokale producten. “Utrecht heeft een vriendschappelijke band met Portland in de VS. Daar willen wij graag de band mee gaan versterken door producten uit te wisselen. Zo komen Utrechtse producten en hun makers ook buiten de stadsgrenzen op de kaart,” legt Dees verder uit.

Maker? Meld je aan!

Utrecht Made breidt het makersnetwerk graag uit! Ken je een product dat absoluut vermeldt zou moeten worden? Of een product dat perfect in de webshop of bij verbonden winkel SPOT past? Stuur dan een mail naar info@madein030.com voor meer informatie over lidmaatschap.