image1-1De Utrechtse distillateurs van Staffhorst hebben naast jenever, eau de vie en advocaat sinds kort ook een gin in het assortiment. Dit komt niet uit de lucht vallen: de Staffhorst Tonic was op onze markt in de zomer van 2015 al een groot succes. Ook Grand Hotel Karel V serveert haar klanten al een tijdje Staffhorst-tonics.

Nu de zomer eraan komt kan er dus straks ook een heuse Utrechtse gin tonic op de Utrechtse terrassen worden geserveerd. Voor de ultieme smaaksensatie adviseren de makers daarbij een fever tree tonic te gebruiken.

Geheim recept

De London dry gin van Staffhorst is gemaakt van jeneverbessen van de Veluwe en kruiden uit de tuin van distilleerderij De Pronckheer. Net als in de andere producten komt de kardemom weer duidelijk terug, maar daarnaast vindt de geoefende proever nog zo’n 14 kruiden terug in de gin. “De verdere receptuur is uiteraard geheim”, aldus oprichter Bastiaan Staffhorst.

Verkrijgbaarheid

De Staffhorst gin is verkrijgbaar bij diverse slijterijen en wordt geschonken bij De Vingerhoed, Podium onder de Dom en Talud9.