Belangrijke momenten vier je met een bijzonder alcoholisch drankje, nietwaar? Een goede borrel, daar voorziet het oer-Utrechtse proeflokaal De Zes Vaatjes ons Utrechters graag van! De Zes Vaatjes is met name bekend vanwege haar Baliekluiver Kruidenbitter. In het kader van het Grand Départ heeft eigenaar Albert de Rijk nu in samenwerking met Guillaume Coret van Guillaume’s Fijn-Proeverij de Bicyclette Likorette gemaakt. Een zomers drankje, dat in het kader van de Tour de France eenmalig wordt uitgebracht.

Een likorrette heeft een lager alcoholpercentage dan gewone likeur (minder dan 15%) en is gemakkelijk verkoopbaar, omdat het niet onder de horeca- en slijterijvergunning valt. De Bicyclette Likorette is een vriendelijk fris-zoete likorette, waarin verder amandel, crème brûlée, boterbabbelaar, vanille en divers citrusfruit zoals sinaasappel, clementine en kumquat terug te vinden zijn. De receptuur is – vanzelfsprekend – geheim. Serveertip van de bedenkers: een glaasje bij de thee of vergezeld van een amandelkoekje.

Je kunt de Bicyclette Likorette proeven de Zes Vaatjes, aan de Monseigneur vd Weteringstraat 32. Dit speciale drankje is wat ons betreft een welkome en originele toevoeging aan het groeiende aanbod van Utrechtse Tourmerchandise! De likorette is overigens onderdeel van de productlijn ‘Rondje Utrecht’, waarbinnen komende jaren nog meer bijzondere dranken worden gelanceerd!