‘Ken je het nummer dat gaat van ‘Have you ever been mellow’?’ Zegt Thijs, ‘Nou, dat vonden wij dus een heel lekker nummer, en we vinden Mellow gewoon een topwoord.’ Toch vertellen boxershortmannen Thijs en Mart liever niet dat dat nummer de inspiratiebron is voor hun merknaam. ‘We kwamen erachter dat Melow (dus met een L) een ander woord is voor ‘opvallend persoon’, we waren van plan om opvallende boxers te maken, dus we besloten dat Melow de naam zou worden van dit merk.’ Legt Mart uit.

Thijs en Mart beginnen in 2011 met het bedenken en ontwerpen van boxershorts. ‘Het werd de hoogste tijd dat we eens iets gingen doen met ons leven. Weg met die Playstation, stoppen met dat bankhangen en gewoon weer eens wat ondernemen.’ Begint Mart. ‘Nou, we zijn altijd wel ondernemend geweest toch? We woonden samen op kamers in een huis in Lombok, en we hadden altijd de gekste plannen.’ Vertelt Thijs.

Tijdens een avondje doorzakken hadden de mannen een enerverend gesprek over boxershorts. ‘Ik droeg best wel dure boxers, maar die gingen binnen de kortste keren kapot. Voor de kwaliteit die je krijgt waren ze echt veel te duur. Ik wilde van die losse boxershorts, met een vette print’ Vertelt Thijs. ‘Ja, en zo is het idee ontstaan’ gaat Mart verder. ‘Thijs en ik hadden geen idee waar je die specifieke boxers met print kon kopen, dus gingen we ze zelf maken. Toen begon de zoektocht naar een stof zodat we een sample konden laten maken.’

En het geschiede, de ietwat gekaterde mannen liepen op zaterdagochtend over de lapjesmarkt met als doel: het vinden van een stof met vette print. ‘We zijn écht kritisch. Ik denk dat we wel vijftig samples hebben gecheckt voordat dit model boxers op de markt kwam. Maar daardoor hebben we wel een product dat, wat ons betreft, een perfecte pasvorm heeft.’ Vertelt Thijs. ‘Onze boxers kruipen niet omhoog, daar hebben we echt lang over nagedacht.’ vult Mart aan.

‘Zelfs Mr. Polska draagt onze boxershorts. Daar kwamen we achter toen hij meedeed aan Expiditie Robinson. Het vetste is als je in een winkel komt waar onze boxers liggen. Je kunt van te voren nooit bedenken dat consumenten daadwerkelijk zitten te wachten op zo’n gek idee als het onze.’ Zegt Mart. Thijs gaat verder ‘Onze eerste bestelling van iemand die we niet kenden was ook zo vet. We kregen de mail met de bestelling, we keken naar de naam en zeiden ‘Ken jij deze gast?’ en we kenden ‘m allebei niet. Toen was het hier echt een feestje.’

Benieuwd geworden naar deze te gekke boxershorts? Kijk dan snel verder op MELOW!