De Utrechtse DJ Boris Bals van DJ School Utrecht bewijst dat je met een goede dosis creativiteit en minstens evenveel doorzettingsvermogen de mooiste dingen kunt realiseren. Boris kwam twee jaar geleden op een briljant idee: een oude hoogwerker ombouwen tot DJ-mobiel. Of zoals hij zelf zegt: “Toen ik deze bizarre bus tegenkwam, wist ik het direct: daar moet een DJ in!”.

Een idee blijft een idee als je er niet je hele ziel en zaligheid in steekt. Omdat de Utrechter niet voldoende geld voor het aanschaffen en ombouwen had, startte hij een crowdfundingcampagne. Helaas mislukte deze, maar de bevlogen DJ legde  zich hier niet bij neer en wist via een omweg toch het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Daarom is de oude hoogwerker sinds begin dit jaar in gebruik genomen als DJ-bus.

De hoogwerker deed vanaf 1966 dienst bij een Franse electriciteitsmaatschappij en was maar liefst tot 1991 operationeel. De afgelopen tijd is de de oldtimer omgebouwd, beveiligd en volledig goedgekeurd. De bus – een originele Citroën HY – heeft nu een passende naam gekregen: Get HY. Het mooiste komt nog: de bus is ook te huur en dat betekent dat je er dus zelf ook een te gek feestje mee kunt bouwen. Volgens Boris is de bus ook prima te gebruiken door muzikanten, scheidsrechters of voor een huwelijksaanzoek op niveau.

Je gaat Get HY sowieso zien op Koningsdag dit jaar en wellicht ook langs het parcours van de Tour! Meer over de DJ-bus lees op je getHY.nl.