Utrecht Made is hét makersnetwerk van Utrecht en fungeert als platform voor Utrechtse makers en hun producten. Onze missie is  de lokale maakcultuur onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Wij zetten de maker centraal en vieren het ambacht. Of het nu gaat om traditioneel handwerk of digitale producten. De initiatieven, producten en bedrijven die door Utrecht Made getoond worden zorgen ervoor dat we trots kunnen zijn op de stad. Wat ons betreft gaan ambachtelijkheid, goede smaak en kwaliteit altijd hand in hand. De makers van Utrecht Made staan voor ondernemerschap. Ze ontwikkelen onderscheidende producten met commerciële potentie. Utrecht Made biedt een platform voor vernieuwende producten of juist initiatieven die leunen op historisch besef. Soms zelfs beide! We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Lokale makers zijn vaak (on)bewust bezig met hun ecologische voetafdruk. De makers die wij tonen zijn geen eendagsvliegen. Ze maken blijvend impact en zorgen daarom dat ze bestaansrecht hebben.

Het team

Joram Dees, founder
Het concept Utrecht Made werd in 2014 bedacht door Joram Dees. Een rasechte import-Utrechter die zestien jaar geleden neerstreek in Utrecht om te gaan studeren en bleef hangen. In de loop van de jaren raakte hij geboeid door Utrecht en lokale producten. Hij signaleerde dat makers zijn vooral goed in maken, maar het lukt hen niet altijd op de gewenste manier te etaleren. Het idee van Utrecht Made was geboren: de Utrechtse maakcultuur zichtbaar maken bij een breder publiek

Lisa Geijtenbeek, communitymanager
Als geboren en getogen Utrechtse zet Lisa zich al bijna tien jaar in voor lokale projecten die de pracht van de stad promoten. Zij richtte als één van de eersten een platform op die zich enkel richtte op Utrechtse plekken, evenementen en initiatieven: I Know This Great Little Place in Utrecht. Hiernaast deed zij ook de eindredactie voor de Utrechtse USE-IT plattegrond. En richtte zij de alternatieve tourist info SPOT op. Sinds twee jaar zet zij zich in voor Utrecht Made en is het eerste aanspreekpunt voor de aangesloten makers.

Contact

Vragen, opmerkingen, suggesties, complimenten? Neem contact met ons op!