Utrecht Made is hét makersnetwerk van Utrecht en fungeert als platform voor Utrechtse makers en hun producten. Onze missie is  de lokale maakcultuur onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Wij zetten de maker centraal en vieren het ambacht. Of het nu gaat om traditioneel handwerk of digitale producten. De initiatieven, producten en bedrijven die door Utrecht Made getoond worden zorgen ervoor dat we trots kunnen zijn op de stad. Wat ons betreft gaan ambachtelijkheid, goede smaak en kwaliteit altijd hand in hand. De makers van Utrecht Made staan voor ondernemerschap. Ze ontwikkelen onderscheidende producten met commerciële potentie. Utrecht Made biedt een platform voor vernieuwende producten of juist initiatieven die leunen op historisch besef. Soms zelfs beide! We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Lokale makers zijn vaak (on)bewust bezig met hun ecologische voetafdruk. De makers die wij tonen zijn geen eendagsvliegen. Ze maken blijvend impact en zorgen daarom dat ze bestaansrecht hebben.

Het team

Joram Dees, oprichter en voorzitter
Utrecht Made werd in 2014 bedacht door ondernemer Joram Dees, een rasechte import-Utrechter die achttien jaar geleden neerstreek in Utrecht om te gaan studeren. In de loop van de jaren raakte hij geboeid door Utrecht en lokale producten. Hij signaleerde dat makers zijn vooral goed in maken, maar het lukt hen niet altijd op de gewenste manier te etaleren. Het idee van Utrecht Made was geboren: de Utrechtse maakcultuur zichtbaar maken bij een breder publiek

Bastiaan Staffhorst, secretaris

Bastiaan was een van de eerste makers die zich aansloten bij het netwerk en sindsdien een actieve ambassadeur van Utrecht Made. Hij blies het familiebedrijf Staffhorst Jenever enkele jaren geleden nieuw leven in.

Contact

Vragen, opmerkingen, suggesties, complimenten? Neem contact met ons op!