Producten maken, daar gaat het om bij Buro Ruig! Sinds hun studietijd zijn Ivar en Peter al bezig klant ideeën om te zetten in fysieke producten en daarnaast eigen producten te ontwikkelen om alle creativiteit kwijt te kunnen. Hun motto is “gewoon doen!” en daarmee komen zij heel ver!


In 2016 besloten ze samen Buro Ruig te starten waar ze productontwikkeling verzorgen met behulp van 3D ontwerp, 3D printen, 3D scannen, lasersnijden en frezen. Wanneer een klant een idee heeft kunnen zij met deze rapid prototyping technieken snel een prototype of eindproduct op tafel te krijgen. Inmiddels beschikken Peter en Ivar over vijftien 3D printers. Hierdoor is het mogelijk om unieke producten te ontwikkelen en te produceren van een enkel stuk tot honderden! Buro Ruig werkt vooral in opdracht en hun kracht ligt in het werken op maat en gepersonaliseerde producten. Omdat zij secuur werken en goed plannen, zijn ze naast goed ook snel.


Ivar zorgt dat de producten en projecten perfect aansluiten bij de behoeftes van de klant. Hierna kan Peter met zijn ervaring in engineering de technische uitvoering van de producten goed laten verlopen.
Buro Ruig is gevestigd in het oude Concordia gebouw aan de Oudenoord, Utrecht. Hier staan ook de 3D printers waar ze veel onderdelen en producten produceren. Al sinds hun studie is 3D printen één van onze grootste bezigheden. Door deze jaren ervaring kennen ze het 3D print proces door en door en weten het maximale uit de 3D printers te halen. Zelf hebben zij ook hun hart in Utrecht liggen. Daarmee is hun eerste product een 3D geprinte Dom toren in verschillende kleuren, materialen en formaten!


Terug naar het makersoverzicht? Klik hier.

Maker: Buro Ruig

Enthousiast geworden over de producten van Buro Ruig? Je vindt ze hier!