Noest

Robin, vraagje: ken jij misschien iemand die Noest wil overnemen?” Zo begon het gesprek tussen oprichter Tom van Straaten en zijn neef Robin van Rossum. Hierna ging het snel! In 2021 startte Tom zijn wereldreis, en nam Robin vol enthousiasme het stokje van hem over.

“Utrecht is mijn stad. Ik vind het een eer om haar verhalen door te vertellen via mijn stadshouten producten.”

Een achtergrond als grafisch ontwerper en twee creatieve handen blijken een goede combinatie te zijn voor een nieuw leven als houtbewerker! Gesterkt door zijn ervaring als vrijwilliger bij het Surf Project (surfles voor kinderen met Down, ADHD en autisme) maakt Robin zich hard voor intensieve samenwerkingen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Robin geeft Utrechtse stadsbomen van het Ledig Erf tot het Griftpark en van het Wilhelminapark tot aan het Julianapark een tweede leven. Van deze bomen maakt hij duurzame Utrechtse cadeaus, gepersonaliseerde relatiegeschenken en souvenirs. Elk lokaal cadeau heeft een eigen verhaal. En dat zie je terug! Op alle producten worden de boomsoort, de straat waarin de boom stond en het plant- en kapjaar gegraveerd. Puur stadshout!

Terug naar het makersoverzicht? Klik hier.

Maker: Noest

Enthousiast geworden over Noest? Je vindt hun producten hier!