Roses are Red maakt vrolijk

Inmiddels heeft Roos Kluvers Domtorens in verschillende formaten en een serie Hollandse souvenirs, maar alles begon met het maken van kaartjes. Zij studeerde Industriële Vormgeving en werkte erna jarenlang bij de HEMA en later free-lance als styliste voor  accessoires.  Het liefst maakt Roos producten waar mensen vrolijk van worden. Omdat ze in opdracht vaak toch moest werken aan de hand van trends en de wens van klanten, kreeg zij het gevoel dat haar creativiteit een bepaalde kant op werd geleid. Daarom besloot zij naast haar werk een cursus te volgen voor het illustreren van kinderboeken. Daarnaast begon ze een eigen webshop met kaartjes, het begin van Roses are Red.

Onderhoudsvrij

“Als ik uit Utrecht weg ben geweest en ik zie bij terugkomst in de verte de Domtoren, voel ik echt dat ik weer thuis ben!”

Haar opa was bloemist, maar zelf heeft ze de grootste moeite om een plant in leven te houden. Op één van haar tekeningen had ze de bloemenzaak van haar opa geïllustreerd. Ze bedacht dat het een goed idee was om onderhoudsvriendelijke bloemen te maken. De bloemen die ze eerder had geïllustreerd maakte ze nu op hout, zodat ze konden staan. Er was al snel net zo veel belangstelling voor de bloemen als voor de kaartjes.

Voor een vriendin met een pop-up winkel maakte Roos een onderhoudsvriendelijke goudvis die makkelijk met de tijdelijke winkel mee kon verhuizen. De kom bleek een groot succes en kent inmiddels vele variaties. De vissenkommen worden niet alleen gegeven aan studenten die op kamers gaan, maar er zijn ook speciale Valentijnsvissen en kommen met babyvissen. Zo ontstond een tweede lijn met onderhoudsvrije huisdieren. Roos werkt met drie thema’s. Naast de dieren en de bloemen is er ook een serie gebouwen, waaronder de Domtoren.

Voor de expositie over De Domtoren in het Centraal Museum maakte Roos voor de museumwinkel een extra serie Domtorens. De kleinste is 9 cm en de grootste meer dan 1 meter. Elke bloem en elke vissenkom is uniek, want Roos zaagt en schildert alles zelf. Daarnaast maakt ze nog steeds kaartjes, werkt zij verder aan de serie Hollandse souvenirs en is ze stiekem bezig aan een kinderboek.Terug naar het makersoverzicht? Klik hier.

Maker: Roses are Red

Enthousiast geworden over Roses are Red? Je vindt haar producten hier!