Manifest

Utrecht Made is er voor Utrechtse makers. We helpen deze creatieven hun unieke producten zichtbaar te maken voor een groter publiek. We zijn een open platform voor producten die met liefde gemaakt zijn door lokale makers. Het onderstaande manifest laat zien waar we voor staan.


Ambacht

Wij zetten de maker centraal: Utrecht Made viert het ambacht. Of het nu gaat om traditioneel handwerk of digitale producten.

Utrechts

Onze naam zegt het al: het draait allemaal om de regio Utrecht. Utrecht Made laat je het beste ontdekken uit de stad en nabije omgeving.

Trots

De initiatieven, producten en bedrijven die door Utrecht Made getoond worden zorgen ervoor dat we trots kunnen zijn op Utrecht.

Kwaliteit

Wat ons betreft gaan ambachtelijkheid, design en kwaliteit altijd hand in hand. Zo herken je de makers op Utrecht Made ook!

Ondernemerschap

De makers van Utrecht Made staan voor ondernemerschap. Ze ontwikkelen onderscheidende producten met commerciële potentie.

Innovatie en historisch besef

Utrecht Made biedt een platform voor vernieuwende producten of juist initiatieven die leunen op historisch besef. Soms zelfs beide!

Duurzaamheid

We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Lokale makers zijn vaak (on)bewust bezig met hun ecologische voetafdruk.

Bestaansrecht

De makers die wij tonen zijn geen eendagsvliegen: ze maken blijvend impact en zorgen daarom dat ze bestaansrecht hebben.